Seksuele intimidatie is een ervaring die je hebt, waarvan je zegt die wil ik niet en is gericht op seks. Een aai over je bol is geen seksuele intimidatie, een arm om je schouder is geen seksuele intimidatie. Een arm om je middel komt al in de buurt, tenminste als je daar niet van gediend bent. Een arm om je borst heen waardoor je borsten worden aangeraakt, bij meisjes bijvoorbeeld, is een vorm van seksuele intimidatie.
Het is degene die het ondergaat, en die het absoluut niet wil. Die bepaalt of het seksuele intimidatie is. Niet degene die het doet, die bepaalt dat niet. De eerste stap kan zijn, vaststellen dat je het niet wil, en op degene afstappen die het doet. Tussen coach en leerling gaat het goed, als ten eerste de sport voorop staat, het belang van de sportprestaties, of het leren van de sport.
Daarnaast kan er een hele goede, een hechte band ontstaan tussen coach en leerling, van gezelligheid, ook van vertrouwen, waar de leerling ook dingen kan vertellen aan de coach, die hem bijvoorbeeld dwars zitten thuis of met zijn vrienden enzovoorts. Het gaat altijd goed als de coach dat vertrouwen niet misbruikt.
Als kinderen seksueel geïntimideerd worden, dan kunnen ze het meldpunt bellen, dan worden ze doorverbonden met iemand die hen begeleidt en zorgt dat seksuele intimidatie ophoudt. Het meldpunt luistert eerst naar je verhaal en kijkt samen wat je er mee wilt, met dat verhaal. Het kan zijn dat je het verhaal alleen maar wilde vertellen en verder niks, maar we hebben 27 vertrouwenspersonen in het land klaarstaan die mensen kunnen ondersteunen. Als het kind zegt dat dat moet, dan krijgt hij steun van één van die vertrouwenspersonen.