Op de grens van drie werelddelen - van Europa, Azië en Afrika - ligt het gebied dat we 'het Midden-Oosten' noemen. In het Midden-Oosten vinden we het land Jordanië. De mensen in Jordanië spreken Arabisch. De meesten geloven in Allah, de god van de Islam.
In Jordanië heb je maar weinig groene landschappen. Het is er heel erg droog. Het grootste deel van het land is woestijn. In een woestijn is het erg moeilijk om te leven. Er is geen water en er groeit bijna niets. Er wonen nauwelijks mensen. De mensen die wel in de woestijn wonen, zijn 'nomaden'. Dat zijn mensen die met hun schapen door de woestijn trekken, op zoek naar gras en water.
Nomaden hebben geen vaste plek om te wonen. Hun tenten zetten ze telkens weer ergens anders neer. De meeste mensen in Jordanië wonen in een dorp of in de stad. Vooral in de hoofdstad - Amman - wonen veel mensen: wel de helft van alle Jordaniërs wonen daar! Het centrum van Amman is vooral erg druk. Het staat er vol grote kantoren van binnenlandse en buitenlandse bedrijven. Hier hebben de meeste mensen van Jordanië hun baan.
Ook staan er in Amman veel moskeeën. Dat zijn -zeg maar- de 'kerken' van de moslims. De grootste moskee is wel de King Abdullah moskee. Hier kunnen wel 7000 mensen in om te bidden! Deze enorme moskee staat midden in de stad. Rondom de moskee staat de markt opgesteld. Dus na het bidden, kunnen de mensen meteen even hun boodschappen doen. Ze verkopen er van alles: verse groenten, fruit, kruiden... Het ruikt er heerlijk!
De mensen van het platteland komen hiernaar toe om hun spullen te verkopen. Ze verdienen zo wat geld om van te leven. De meeste mensen wonen niet in het centrum maar in een van de buitenwijken van Amman. De huizen staan hier dicht op elkaar. Kleine straatjes en steegjes kronkelen door de wijken. Je hebt hele luxe buitenwijken, maar ook hele eenvoudige. Amman is een wat rommelige, maar erg kleurrijke stad.