Huizen bouwen doe je steentje voor steentje. Eerst de muren dan het dak. En dan ben je al een eind op weg. Het kan ook anders. Vooral kantoren en bedrijven. Er zijn fabrieken waar hele kantoorgebouwen, maar ook woningen worden geproduceerd in de fabriekshal. Daar is de temperatuur altijd hetzelfde en het regent er nooit. Onder deze omstandigheden kun je heel snel bouwen.
Er worden losse delen van een gebouw gemaakt die op de bouwplaats simpel op elkaar gestapeld kunnen worden In deze losse delen wordt alles zo veel mogelijk voorbereid. Zo hangt het licht er al, zit de verwarming er al in en de fonteintjes. Soms zelfs hele badkamers.
Met speciaal vervoer worden de delen, ook wel modules genoemd, naar de bouwplaats gereden en daar op elkaar gezet. Vaak moet dan wel nog tapijt gelegd worden en de naden van de losse modules weggewerkt. Maar dan is het huis bewoonbaar.
Deze snelle bouwmethode kan heel handig zijn bij woningnood in studentensteden of als bedrijven tijdelijk of permanent willen uitbreiden. Als je het gebouw niet meer nodig hebt kan je het ook weer weghalen...