Ga naar hoofdinhoud
akkers in VS

Food for Thought in de klas

Waar komt ons voedsel vandaan? Waar gaat het naar toe? Welke weg legt het af van productie tot ons bord? In deze serie zie je de wereld achter het eten op ons bord, een wereld die vaak buiten ons blikveld blijft. (VPRO, Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn).

Type videos

  1. Voedselproducent in China

    Food for Thought in de klas

    Een foto van een bedrijf waar dieren worden geslacht. Er staan veel medewerkers in beeld die vlees aan het bewerken zijn met speciale pakken aan. Rechts is er een lange lijn waar veel vlees aan hangt.
    11:13
  2. De nijlbaars uit Kenia

    Food for Thought in de klas

    Een man die aan de kust staat en in beide handen een aantal vissen draagt. Er staan verschillende mensen om hem heen.
    10:34
  3. Kenia, de groentetuin van Europa

    Food for Thought in de klas

    Een foto van medewerkers die met een speciaal pak voor een tafel staan waarop heel veel schalen staan met voedsel erin.
    10:45
  4. Koeien in de woestijn

    Food for Thought in de klas

    Een foto van een stal waar koeien staan te eten. Er rijdt een boer door de stal heen met een tractor.
    9:50
  5. Duurzame landbouw in de VS

    Food for Thought in de klas

    Een foto van een werknemer die in een broeikas tussen de planten staat en aan het werk is. De werknemer heeft een speciaal pak aan en op de voorgrond staat er een wagen waar de werknemer de oogst in doet.
    7:50
  6. Intensieve veeteelt in de VS

    Food for Thought in de klas

    Een foto van een veld gevuld met rijen stallen voor koeien. Op de voorgrond rijden er twee tankwagens over paden tussen de rijen.
    11:15